Snabbfakta

//Snabbfakta
Snabbfakta2019-06-24T10:19:30+00:00

12 SNABBA FAKTA OM VÅR SKOLA

• Små klasser där alla elever får ta plats
  • Alla känner alla – både lärare, personal och elever och ledning
  • Familjär stämning på skolan och bra forum där vårdnadshavare kan mötas
  • En bra skolstart för små barn, men även för de elever som byter till oss
  • Eleverna tillåts att leka och vara barn länge, man behöver inte bevisa något inför andra
  • Elever leker och umgås med barn i alla åldrar, inte bara med sina egna klasskamrater
  • Skolan ligger i en idyllisk miljö, med Ängavallen in på knuten som vi besöker kontinuerligt
  • Engagerade lärare som vill locka nyfikenhet och lust att lära
  • Lärarna har tid att se varje elevs behov
  • En skola med mycket trevliga traditioner
  • En skola under uppbyggnad då nuvarande huvudmän endast ägt skolan sedan hösten 2016
  • Skolbuss från Vellinge tätort, Höllviken, (ev. Skegrie) samt Svedala. De som åker kommunalt får ett gratis jojokort

Vill du att ditt barn får de allra bästa förutsättningar för sin fortsatta framtid? Boka en visning!

Har ditt barn NPF diagnos? I de allra flesta fall fungerar vår skola alldeles utmärkt, då vårt bemötande och lugn gynnar dessa elever, vi har även goda fasta rutiner, samt bildstöd för alla, och många digitala hjälpmedel mm. Dock vill vi säkerställa att eleven kan klara sig i vanlig klassrumsmiljö om ca 20 elever, och inte behöver en till en undervisning för att kunna fungera osv. Vi har inga små grupprum att tillgå eftersom skolbyggnaden är av gammal karaktär.

Vår specialpedagog hjälper elever som riskerar att inte uppnå målen, samt är behjälplig för pedagogerna och handleder dem. Att tillsätta riktad resurs kan vi endast göra om vi av kommunen blir beviljade tilläggsbelopp, och då är väntetiderna varierande om vi ens blir tilldelade detta, annars måste vi överklaga, så upp emot ett läsårs väntetid är inget ovanligt, tyvärr. Vi har några ärende på G, och det är svårt med vår lilla budget, då vi inte har möjlighet att ha juristhjälp.

Ni som vill veta mer om oss, hör av er.

Välkomna!