KVALITET ÄR EN PRIORITET
När man arbetar åldersblandat har vi valt att använda vissa ”verktyg” för att säkerställa att våra elever arbetar och står sig väl mot målen.
Skolans arbetsgång i korthet kan man läsa om här: 210825 Kvalitetsarbete i korthet.docx
Lärarna har även fått ett utarbetat material från skolledningen, där man utgår från det centrala innehållet i LGR11, och därefter matriser som stöd i planeringen av lektioner. Genom denna stöttning är det således ej några problem att skapa individuella lektioner, mål och planeringar för varje elev. Slutmålet är i årskurs 3 respektive årskurs 6.
VÅRA VERKTYG
Vi använder oss även av kunskapsblommor i kärnämnen sedan 2009, där elev-lärare gör regelbundna avstämningar över den individuella måluppfyllelsen. Dessa är bl.a. sedan även underlag till utvecklingssamtalen. Se mer nedan.
Vi har även en skoldagbok där veckans mål skrivs in varje vecka i åk 1-6, samt veckans läxor, och de yngsta eleverna får såklart hjälp med detta. Denna skoldagbok görs i digital form från årskurs 4. Denna utvärderas individuellt tillsammans med elev-lärare varje vecka, för att se hur arbetet mot uppsatta mål har gått, och hur vi sedan ska gå vidare inför nästa veckas nya mål. En röd tråd.
Vi har regelbundna möte med vårt elevhälsoteam, där alla elever diskuteras, om hur vi gör för att de ska nå så långt som möjligt i sin egna kunskapsutveckling. Gäller även de som ligger i framkant.
Vi har valt ut tester i matte, svenska och engelska som vi gör i vissa åldersgrupper, vilka är jämförbara varje år för att se hur väl vi ligger i vår utbildning på skolan. Dessa tester är hämtade från Skolverket, SPSM (specialpedagogiska skolmyndigheten) m.fl. Även de Nationella proven i årskurs 3 och 6 är ett bra instrument för att säkerställa att vår undervisning håller.
Således har vi både ett formativt och ett summativt bedömningssätt, som gör att vi har koll på varje elevs utveckling på Håslövs byaskola.