fbpx

Skolmat

//Skolmat
Skolmat2018-12-20T14:32:37+00:00

MATEN PÅ HÅSLÖVS BYASKOLA

Vi får vår mat levererad av en restaurang som heter ”Postiljonen i Malmö”, som också levererar nybakt bröd varje dag. De tillagar all mat från grunden och levererar även all mat till våra andra verksamheter. Därtill finns även en salladsbuffé. Vill du ha koll på menyn? Nu kan ni ladda ner appen ”Skolmaten”. Välj Vellinge kommun, sedan MIBA.

Klicka här för att komma till veckans skolmeny!

FRUKTKORT

Fruktkort säljes på skolan för 40kr=10 frukter (nytt pris från jan 2019), dessa pengarna går oavkortat till klasskassan! Vi har fruktstund i samband med 10-rasten varje dag. Många lämnar 100 kr och får 5 kort, så räcker det en stund…. Eller så har man sin egna frukt med.

Kontant eller Swish till Maria 0703-685030, eftersom det ej ska gå in i bokföringen, då det är sponsring till klasskassan.

FRUKOST/MELLIS PÅ FRITIDS

Vår intention är att följa gängse rekommendationer kring både frukost, lunch och mellanmål. Vi strävar efter att köpa in råvaror med hög kvalité, ekologiskt i största möjliga mån och tänka på att sockerreducera så mycket vi kan. Skolan är dessutom helt nötfri!

Mellanmål som följer alla rekommendationer är smörgås och fil/flingor. Vi har både naturell och smaksatt. En gång i månaden har vi något extra, det kan vara chokladpudding eller annat som eleverna har önskat, och då hoppar vi över sockerreduceringen den gången. Det finns ALLTID alternativ att tillgå om man inte vill ha det andra. För de som vill veta ännu mer om hur vi tänker kring mat och mellis har vi skrivit ihop ett dokument som finns att ladda ner (se under dokumentfliken).