Spännande saker på G

//Spännande saker på G

Spännande saker på G

Vi kommer att åka in till Applestore på Emporia med alla våra 4-6:or, där kommer vi under hela våren lära oss att programmera/koda, göra film, fototeknik, göra appar och mycket mer. Första introductions mötet blir för lärarna nästa vecka, då vi går igenom upplägget. Sedan kommer lektionsprogram att läggas upp. Då kommer deras utbildare jobba med våra elever, så att de får allt de behöver lära sig och kunna inom detta, helt kopplat till målen i LGR11. Skolan satsar också på helt nya Ipads till skolan, och dem kan bl.a. dessa elever i mellanstadiet använda inom detta på skolan. Skolan har redan idag hög IT standasr med både laptops, Ipads och Smartboards, så den charmiga lilla byaskolan ligger verkligen inte efter i tekniken.

När det gäller programmering för lågstadiet så har vi köpt in ett bra material som heter ”Hitta koden”, i det materialet kommer vi att börja, men givetvis kan även dem använda Ipadsen för digital programmering.

Övrigt: under v 8 på sportlovsveckan börjar Johanna som ska vara resurs, men i första hand arbeta på fritids. Hon kommer att arbeta heltid under loven, men deltid i veckorna under våren. Johanna har stor erfarenhet av fritidsarbetet och är väl förtrogen med detta, vi önskar henne varmt välkommen.

Annie testade på yrket under en tid, men signalerade redan innan jul att hon ej ville fortsätta, synd. Vi önskar henne varmt lycka till framöver.

Nationella prov för årskurs 6 är i full gång nu, resurs är i klassen och hjälper till under dessa perioder.

Vi håller på att sondera terrängen för att ev komma iväg hela skolan och åka skridsko. Det blir i så fall inom ganska snar framtid. Kul!

Vi fick fotbollar nyligen av en förälder, tack så mycket. Barnen uppskattar detta, tyvärr så glöms saker ute på kvällar/helger och är borta när vi kommer tillbaka. Därför är detta extra välkommet.

Glöm nu inte att påminna nära och kära om att vi har öppet hus på måndag!!

//Maria

2019-02-07T13:53:15+00:00