Rektorns info

Skärmavbild 2016-07-25 kl. 20.50.09

Funderar du på att byta till oss?

Snabba byte fungerar fint, likväl som att man börja inför terminsstart. Vi tar emot elever oavsett bostads kommun. Vi har F, 1-3, samt 4-6 och platser finns fortfarande.

Hör av er så berättar vi mer!

——————————————————————————

 

Plats? Intresset är stort för vår skola, främsta intresset kommer i dagsläget från Malmö, så vi har ganska många därifrån nu. Denna skola är unik i sitt slag, då den är liten och med den ”gammaldags” känsla av genuin byskola. De som bytt till oss säger att denna skola är så långt ifrån den gamla, som ibland kan vara flera hundra elever och klasstorlekar på närmre 36 elever. Vår skola är liten och med små klasser, så alla elever blir både sedda och utmanande varje dag i sin egna kunskapsutveckling. Mobbning på skolan är i princip obefintlig!

Nu börjar platserna i F-3 ta slut, men ännu finns det gott om plats i 4-6:an. Är även du intresserad, slå en signal så bokar vi en visning även för er. 0703-685030.

/ Maria, rektor.

 

 

 

Hej igen.

Från 18/6 är Maria Wiktorsson rektor för Håslövs byaskola. Vidare info om detta kommer i skolans sommarbrev som går ut till alla vårdnadshavare med övrig info inför skolstarten den 20/8.

Redan nu kan ni nå Maria på skolan via telefon eller mail om ni har frågor kring skolan, plats osv.

maria@smaragden.info, 0703-685030

——————————————————————————

Hej i det härliga vårvädret, för nu har vi en härlig tid framför oss.

Vi har omorganiserat lite i ledningen nu i April, så Mia Ylinen är rektor precis som tidigare, men kommer att bli avlastad av Maria Wiktorsson, som går in som biträdande rektor när Mia ej är på plats. Maria är även huvudman och sköter all administration på skolan.

Vi kommer att göra i ordning våra odlingslådor på baksidan, så att vi kan förverkliga att kunna se och följa från frö till sådd.

Vi kommer också påbörja arbetet med vår uteatelje, där vi ska kunna jobba utomhus med att skapa osv.

Till hösten växer vi ytterligare och trots att vi tappar några som ska flytta osv, så plussar vi på ganska många ändå.  Vi börjar få fullt i lågstadieklassen inför hösten, men har fortfarande platser i 4-6:an. Då intresset för vår skola växer, ber vi alla intresserade att skicka in sin köanmälan så fort de vet att de vill välja oss, för vi har köanmälningar inne ända fram till 2022. Det är inkommit ködatum som styr din plats i kön.

Vid intresse så skriv ut en köanmälan och skicka in, så kontaktar vi dig inom kort för en visning.

 

Njut i solen!

Maria, skolhuvudman

——————————————————————————-

Plats? Då vi får återkommande både mail, messenger och telefonsamtal av intresserade föräldrar, så vill vi gärna att ni kontaktar rektor Mia (0735-181498) för en personlig visning och genomgång av skolan i första läget. Det finns plats i vissa åldersgrupper redan idag,  och ni som vill ha plats inför nästa hösts F-klass, kan skriva ut en köanmälan och skicka in, så kontaktar vi er för visning när det närmar sig.

Vi är en skola som växer, men vi kommer alltid att värna om det lilla, det tycker vi i ledningen är ett alternativ för de elever som behöver just det alternativ till de kommunala skolorna, alla är inte skapta för de stora skolorna. Ca 20 elever per klass kommer vi att stanna vid oavsett hur lång kö vi kommer att ha. I dagsläget har vi elever från Svedala, Trelleborg, Malmö förutom Vellinge, som är skolans hemkommun. Det går utmärkt att byta till vår skola när som helst under en termin i mån av plats.

Ni som går i dessa funderingar, gör bäst i att först komma på en visning, därefter är det lättare att ta ett beslut. Men vänta inte, tiden går, och ditt barns utbildningstid med….

Välkomna!

// Skolledningen.

———————————————————————————

Augusti 2017

Hej!

Vi hoppas att ni har haft ett underbart sommarlov. Det är några dagar kvar på det men snart så börjar skolan igen och vi hälsar både nya och gamla elever välkomna till skolan.

Det är upprop den 23/8 08:30-10:00. Efter uppropet så stannar de som är i behov av omsorg på fritids. Eleverna kommer denna dag att få ett schema som de kommer följa från och med torsdagen.

Det har skett några förändringar under sommaren. Både Marianne och Johan var valt att söka sig vidare på grund av att de vill ha närmre till sitt arbete. Det innebär att vi har anställt en ny lärare till klassen F-3 som heter Josephine. I årskurs 4-6 kommer Marcus att arbeta precis som det sagts sedan tidigare. Linda kommer att ta över rodret på fritids, och Peter kommer som vanligt att ha öppningarna på fritids, och även som resurs i klasserna.

Lärarna och ledningen sitter just nu och planerar det kommande läsåret. Vi har tagit fram en profil som är Reggio Emilia inspirerad med fokus på NO/hälsa som ni kommer att få ta del av när skolan börjat. Det kommer att vara två teman under läsåret. Under hösten så heter temat ”Hållbar utveckling” och under våren så heter temat ”Demokrati-valet”.

Vi ser väldigt mycket fram emot ett nytt läsår tillsammans med er.

Med vänlig hälsning

//Ledning och lärare

—————————————————————————

 

 

Mia Ylinen som är rektor på skolan finns tillgänglig på mail och telefon under hela veckan (se kontakt). Dock så kommer hon vara fysiskt på skolan under hela måndagen, samt vissa torsdagar.

Ni som vill ha kontrakt med lärarna, kan besöka skolan mellan kl 8-8.30 och 14.30-16 ringa skolans nr: 0725-830034 eller 040-423192

Linda som ansvarar för fritids finns på plats och har sin största tillgänglighet på eftermiddagen fram till 17 varje dag.

Mail: josephine@haslovsbyaskola.nu          Lärare F-3

marcus@haslovsbyaskola.nu                           Lärare 4-6

linda@haslovsbyaskola.nu                                Fritidshem

Peter har morgonfritids  0725-830034

Väl mött!

 

 

 

 

2016/17

Maria, skolhuvudmannen skriver denna gång:

Varje dag slås jag av vilka fantastiska elever och personal jag möter dagligen. Denna harmoni är underbar.

Skolans mål är att alla elever med glädje gå till skolan varje dag med viljan att vilja lära sig mer. Elevfokus är mycket stort!

Vi får sakta in intresseanmälningar som frågar och vill veta mer om skolan, och vi vill ju gärna att skolan ska växa ytterligare, så att vi kan återgå till ursprungsformen med homogena klasser.

Skolans mål är att vi ska ha så hög kvalité, så att Håslövs byaskola återigen ska bli ett förstahandsval när det gäller val av grundskola.

Vi håller just nu på att skicka ut riktad reklam till nästa hösts blivande F-klassbarn.

Skolan växer och gott rykte sprids genom nöjda elever/vårdnadshavare, och personal som trivs.

/ Maria Skolhuvudman.

Är det något så hör av er, vi finns till för er.

Varmt välkomna!

"…med livslång lust till lek och lärande"