Om oss

Vi är två kvinnor (Maria och Birgitta) som tillsammans startade en liten förskola i Svedala 2006. Vi har samma grundvärderingar om barn och hur vi ska arbeta med dem, och därför fastnade vi båda i pedagogiken Reggio Emilia. Denna förskola finns fortfarande i vår regi och är nu ett inarbetat namn i Svedala.

2009 fick vi förmånen att köpa en liten grundskola, även den i Svedala, som redan drevs i en annan pedagogik. Tyvärr så var det sviktande elevantal, och vi valde att lägga ner den 2017.

2014 läste vi om en förskola i Östra Greve som skulle säljas, vi kontaktade ägaren och köpet blev ett faktum. Denna förskola ligger i våra egna lokaler, eftersom vi köpte även huset. Det innebar att vi även blev fastighetsägare med allt vad det innebar. Dock gick vi ifrån Montessori pedagogiken, eftersom vi inte ligger inom det tänket. Denna förskolan drivs traditionellt, men det mesta lutar åt arbetssätt Reggio Emilia ändå.

2016 läste vi om en liten grundskola utanför Vellinge som var nedlagd, sagt och gjort så tog vi i vanlig ordning kontakt med ägarna, och även där blev köpet ett faktum. Håslövs byaskola drivs Reggio Emilia inspirerat, och vårt synsätt på eleverna är det som genomsyrar mycket av våra värderingar. Tron på barnet, krav på barnet, men mycket glädje och samspel. Skolan växer sakta, och enligt alla våra mätningar så är både elever och dess vårdnadshavare mycket nöjda. Vi kommer alltid att vara den lilla skolan, och har ett tak på elevantal om 60 barn. Det är viktigt att inte växa för fort, då vi ställer höga krav på rätt personal, så det är svårt att hitta *den rätta* ibland, konkurrensen är tuff. På vår skola är alla välkomna, och vi har även några barn som är tvåspråkiga, t.ex engelska, danska, spanska,  thai/tyska och arabiska. Alla barn på skolan är svensktalande, men vissa är alltså tvåspråkiga. Det tycker vi är underbart, det skapar förståelse för varandras olikheter. Lik, olik och helt unik!

Vinst i friskolor? Ja den debatten drabbar även oss såklart. Vi har inga möjligheter med vinstuttag i våra små verksamheter. Allt som blir över reinvesteras till barn och personal. Syftet med att vi startade dessa verksamheter från början, var inte för att göra massa vinster, vi ville förverkliga våra tankar och idéer, som vi samlat på oss inom våra tidigare yrkeserfarenheter. Vi brinner för våra barn och elever och vill att de ska nå så långt som möjligt i sin egna kunskapsutveckling! Vi måste alltid vara lite extra på tå, för att byta skola/förskola idag är ganska enkelt för vårdnadshavare. Om vi då gör ett ”halvdant” jobb, så kommer vi således inte att ha några verksamheter att bedriva.

Vill du veta mer om oss, maila eller slå en signal. Ni är viktiga, och alltid varmt välkomna att höra av er!!